2020. február 11., kedd

Mit tartalmaz az automatában található kávé?

 Tudtad, hogy mit tartalmaz az automatában található instant kávé?  Olcsó mérget iszunk naponta?


A minap kezembe került egy cikk.Ha elolvasod az alábbi írást lehet te is meggondolod,hogy milyen kávét fogyasztasz.

A mai felgyorsult világban folyamatosan rohanunk, sietünk, így annak is örülünk, ha az automatához eljutva bedobunk egy érmét és máris kész a fekete, amit ugyanolyan gyorsan felhajtunk és már ott sem vagyunk.

Az automatákban található instant kávé sokkal több vegyi anyagot tartalmaz, mint az őrölt kávébab. A szervezet nincs felkészülve egy ilyen vegyszer lavina megemésztésére, ezért kénytelen erőfeszítéseket tenni, amely során károsodhat a máj, a vese és az immunrendszer is.Kiderült, hogy a népszerű tejes kávé (caffe latte) vizet, cukrot, tejport (sovány tejpor 1,5 százalék, tejsavó por, laktóz), oldható kávét és nyomokban szóját tartalmaz.


Ugyanezek az összetevők találhatók az espresso machiattóban is. A capuccinóban más összetevők is megjelennek, ezek közül egy olyan sűrítő is (karboximetil-cellulóz), amit a papírgyártásnál is használnak.

Az espressóban 100 mg koffein található, ami a napi javasolt koffeinmennyiség fele, ám az automatában használt az instant kávé ötször nehezebben szívódik fel. Azok, akik naponta két kávét isznak az automatából, hamar túllépik a maximálisan javasolt mennyiséget, és a túlzott kávéfogyasztás idővel vesekőképződéshez vezethet.


Ha ragaszkodunk a kávéautomatákhoz, akkor lehetőleg azokat válasszuk, amelyek helyben őrlik meg a kávébabot, de a legjobb, ha otthon készítjük el. A frissen őrölt kávé két órával a fogyasztás után távozik a szervezetből, míg az instant kávénak mindehhez 10 órára van szüksége.

A te kávéd milyen az enyém egészséges lassan  5 éve lecseréltük a kávénkat és nem bántuk meg!

Szeretnéd tudni milyen kávét iszunk?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit tartalmaz az automatában található kávé?

  Tudtad, hogy mit tartalmaz az automatában található instant kávé?   Olcsó mérget iszunk naponta? A minap kezembe került egy cikk.Ha e...