2017. február 20., hétfő

Egyensúly munka és magánélet közt



Hogyan tarthatjuk meg az egyensúlyt munka és magánélet közt?
Pláne ha otthonról online dolgozik az ember?

Mai modern világunkban szinte a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk mobilon, E-mailben, Facebookon, Twitteren, Messengeren és még sorolhatnám. Így nem egyszerű kialakítani és egyensúlyt tartani a munka és magánélet között.

Egy időgazdálkodási bogban olvastam az alábbi 5 tippet az egyensúly fenntartására.Megosztom most veletek.

1.Kapcsolj ki

A technika fejlődése az utóbbi években lenyűgöző. Ezernyi lehetőséget hordoz magában, hogy akár otthonról, autóból, nyaraláskor is tudunk dolgozni. Ha folyamatosan elérhető vagy nem alakítottad ki a határokat munka és magánélet közt. Jó tanács: Kapcsold ki egy kicsit ezeket a kütyüket és te is ki fogsz tudni kapcsolni.

2.Ne légy maximalista!

Vedd kicsit lazábban az életet, mert különben könnyen kiég az ember. Huu hát ez sokszor nekem nem sikerül, amikor mindent „túlgörcsölök”.De tanulom J

3.Sportolj!

Erre van a legkevesebb idejük főleg a gyermekes anyukáknak és a munkamániásoknak. Pedig azt mindenki tudja az egészség mennyire fontos. Ha nincs lehetőségünk 1 órát edzeni, napi 10-15 perc testmozgás, jóga vagy meditáció bele kell, hogy férjen a napba.a mozgás csökkenti a stresszt, növeli a jókedvet, feltölt energiával.

4.Állítsunk fel a fontossági sorrendet!

Szánj rá néhány percet és írd le mik a terveid céljaid most az életben. Azután tervezd meg! –na, ez nem olyan könnyű elismerem, nekem sem megy mindig. Majd alakítsd ki azt az életformát, ami a céljaidat szolgálja. Én elkezdtem már, nálam nagyon fontos szerepet kap pl. a Hálafüzet rendszeres vezetése.

5.Engedd el

Fogadd el, hogy nem tudsz mindent egyszerre megcsinálni. Mindig csak az adott dologra fókuszálj, amit éppen csinálsz, és ne hagyd, hogy bármi kizökkentsen.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Ha tetszett oszd meg másokkal is vagy gyere, nézd meg Facebook oldalam




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit tartalmaz az automatában található kávé?

  Tudtad, hogy mit tartalmaz az automatában található instant kávé?   Olcsó mérget iszunk naponta? A minap kezembe került egy cikk.Ha e...