2016. május 24., kedd

Fáradt gyerekek,kimerült szülők-itt az év végi hajrá

Ma, amikor leültem a gép elé egy érdekes cikkre bukkantam a neten. Rögtön el is olvastam, mert érintett vagyok a témában kisfiam első osztályos.

A cikk ez volt

„Hullafáradt gyerekek, kimerült szülők”

Már csak pár hétig kell kitartani és vége a tanévnek, de pont ebben az utolsó időszakban vannak a témazárók, felelések, bemutató órák és mindenki fáradt gyerek, szülő, tanár.Egy klinikai szakpszichológus mondta el mit érdemes tenni, hogy átvészeljük ezt az időszakot.

Ebből merítettem én is párat,amit megosztok veletek

·       Az első fogadjuk el azt, hogy a gyerek fáradt a tanév végére. Ezt tapasztalom én is, kisfiam reggelente sokszor alig bír kikelni az ágyból, mert fáradt.    Év végére van a hajrá, amikor már az emberi szervezet vitamin és energiaraktárai jócskán kiürültek. Mit tudunk tenni?

Turbózd fel a gyerek étrendjét, adj neki extra vitamint, hogy minél jobb állapotban legyen a hajrá idején!
Mit teszek én a bejegyzés végén elolvashatodJ

·    Ne stresszeljük a gyereket.a szorongó gyermek alulteljesít, figyelni kell ilyenkor, hogy az otthon a nyugalom szigete legyen, és amikor lehet, hagyjuk pihenni, játszani.

·    Ki a szabadba! Itt a jó idő, ha tehetjük minél többet legyünk a szabad levegőn, mozogjunk, biciklizzünk,hülyéskedjünk. Valahol azt olvastam, hogy kutatók is bebizonyították miszerint a testmozgás a szellemi teljesítőképességre, a memóriára és koncentrációra jótékony hatással van.

·    A biztonságos szülő-gyerek kapcsolat a legjobb motíváció. a jól motivált gyerekek azok, akik biztonságban érzik magukat. Ha a gyerek érzi a feltétel nélküli szeretetet az iskolai megmérettetést is könnyebben veszi.


Így a végén pedig megosztom, veletek én mit teszek még annak érdekében, hogy kisfiam a legjobb formáját hozza az iskolában.

Aki régebb óta olvassa a blogomat az tudja, hogy egy egészséggel foglalkozó üzletben vagyok. Ezeket a termékeket használjuk, amelyek igen jó hatással vannak ránk, mivel természetesek.

Íme

Kisfiam, kislányom reggelente ganodermás kakaót isznak egy Gl kapszulát szétszedek és beleszórok. Ez elsősorban erősíti az immunrendszerüket, gátolja a méreganyagok visszajutását a sejtekbe, megnöveli a szervezet energiaszintjét.


Majd indulás előtt kapnak spirulinát ezt széttöröm nekik és lekvárral vagy mézzel veszik be. Ez ugyanúgy erősíti az immunrendszerüket, vírusölő, gyulladáscsökkentő, szív, máj, vesevédő.
Elkezdte kisfiam szedni az oroszlánsörény gombát is, amely az idegrendszerre van jó hatással.

Remélem tudtam egy pár hasznos tanáccsal szolgálniJ

Ha tetszett a cikk kérlek, ajánld másoknak is, vagy ha kérdésed van, keress bátran elérhetőségeimen.Szép Napot!


Rőder Mónika 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit tartalmaz az automatában található kávé?

  Tudtad, hogy mit tartalmaz az automatában található instant kávé?   Olcsó mérget iszunk naponta? A minap kezembe került egy cikk.Ha e...