2016. április 19., kedd

Otthonról dolgozó anya

Kétgyermekes  anya aki otthonról dolgozik....

Az elmúlt napokban lehetőségem volt beszélgetni jó pár anyukával a munkájukról illetve arról milyen nehéz munka mellett összeegyeztetni a családot és a karriert. Ha nincs segítség bizony nagyon nehéz összekoordinálni ezeket a dolgokat.
És mi van azokkal az anyukákkal, akik otthonról dolgoznak, mint pl. én is. Sokan azt gondolják óó milyen könnyű nekik, mert egésznap azt csinál, amit akar, maga ossza, be az idejét nem kell, reggel rohannia stb. stb.Mit csinálok egésznap, amikor a gyerekek nincsenek itthon?

Ez igaz is lehet akkor, ha nincs az embernek gyereke, mert azt tudjuk a gyerekkel nem áll meg az élet, pláne ha kettő van J
0-24 órás szolgálatba vagyunk akár akarjuk akár nem.

Én leírom most nektek a mi hétköznapjaink hogyan telnek 

Reggel 6 órakor kelek a telefonom ébresztőjére ekkor még mindenki alszik. Kihasználva a nyugalmat és csendet gyorsan elkészítem az elengedhetetlen ganodermás kávémat, amely frissességet ad egész nap.A kávé mellé eszem pár falat reggelit és közben olvasok, vagy hasznos anyagokat nézegetek. Ez egy fontos reggeli szertartás az életemben, amely az évek során alakítottam ki, megalapozza a napomat.
Majd  7 órakor keltem a gyerekeket az ő számukra is elengedhetetlen kakaóval (persze ez is ganodermás J)
Felöltöztetem, elkészítem őket majd indulás az oviba, suliba.
Miután kislányomtól is elköszöntem az oviba elintézem a vásárlást, postát, vagy ha van valami extra intézni való stb.. Van, hogy ezzel elmegy az egész délelőttöm, de általában hamar visszaérek az oviból. Ilyenkor gyorsan összerakom a lakást, elpakolok, mosást beteszek, elmosogatok stb.

Majd ezek után leülök a gépem elé és elkezdek dolgozni. Mivel én azért is csatlakoztam ehhez az üzlethez, mert online is lehet dolgozni az én munkám az online dolgokból, tevődik össze, mint pl. blogírás, hirdetések feladása, keresőoptimalizálás, linképítés, webiroda kezelése, önfejlesztés,csapattársak munkájának segítése,vevő emailek megválaszolása.
Ez kb. 2-3 órát tesz ki, majd ezután már mehetek is a kisfiamért az iskolába a kislányomért az óvodába. Mikor összeszedtem őket nagyjából 5 órára érünk haza, ha kell, akkor még gyakoroljuk a leckét kisfiammal. Majd ezután játszanak együtt vagy lemennek az udvarra a kisbarátokkal.
Addig én gyorsan főzök valamit vagy elpakolok, újabban elkezdtem tornázni. 7 óra felé vacsi, fürdés kis tévézés és indulás aludni.

Csütörtökönként, ha tudom, akkor az esti webkonferenciát meghallgatom, és közben gyorsan elpakolom, a konyhát a gyerekek addig játszanak vagy tévéznek.
Ha van még energiám késő este hasznos anyagokat, olvasgatok.

Igy telnek hétköznapjaink, de persze az online világba nincs hétköznap vagy hétvége, ha érdeklődik valaki a termékek vagy üzlet iránt én bármikor készségesen válaszolok.

Szép Napot !

Rőder Mónika-Onlineanyu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit tartalmaz az automatában található kávé?

  Tudtad, hogy mit tartalmaz az automatában található instant kávé?   Olcsó mérget iszunk naponta? A minap kezembe került egy cikk.Ha e...