2014. július 9., szerda

Az élet célja célkitűzés


Ezt a cikket ma találtam miközben ittam az egészséges ganodermás kávémat.És teljesen igaz ezt így kell csinálni ....


Olvassátok csak ..

Ha sikeresek szeretnénk lenni az üzleti életben és a vállalkozói szférában, akkor célokat és prioritásokat kell magunk elé tűznünk. Célok nélkül nem megy, hiszen nincs reális motiváció, ami arra ösztönöz bennünket, hogy nap mint nap munkába álljunk és a tudásunk legjavát nyújtsuk.

Tegyünk egy próbát! Kérdezzük meg az ismerőseinket, barátainkat, kollégáinkat, hogy mi a valódi céljuk az életben! Tízből kilencen szinte biztosan valami ilyesmit említenek: sikeresek szeretnének lenni és jó életet kívánnak maguknak.
Azaz semmilyen kézzelfogható céljuk sincs az életben, csupán hagyják, hogy az élet és a társadalom terelgesse őket az útjukon. Nem választanak saját célokat, így elkerülik a megvalósítással járó kellemetlenségeket is. Inkább a pillanatnyi kényelemnek hódolnak, minthogy kemény munkába álljanak és törjék magukat a céljaikért.
Azok az emberek, akik nem választanak saját pénzügy, üzleti és társadalmi célokat, rendszerint sikertelenségben élik le az életüket. Ők azok, akik mindig a második hullámban érkeznek és akiknek mindig a maradék jut mindenből: a munkahelyekből, a lehetőségekből, a befektetésekből, a telkekből és lakásokból, az akciós mosóporokból…
A sikeressé válás alaptörvénye, hogy meg kell határoznunk a sikeressé válás alaplépéseit és szakaszait. Olyan listát állítsunk össze, amely végrehajtása garantálja a boldogulásunkat! Nem baj, ha nem könnyű! Ezért bontjuk apró lépésekre. Egyetlen sziklát sem kaphatunk a hátunkra, de ha apró kövekké aprítjuk, a legnagyobb helyet is képesek vagyunk elhordani.
A céltudatos tervezésnek köszönhetően olyan lehetőségeket vonzzunk be, amelyekre céltalanul bolyongva nem lenne esélyünk. A lehetőségekre csak úgy találhatunk rá, ha mi magunk tisztában vagyunk azzal, mit szeretnénk elérni és azt milyen úton közelítjük meg. Ha ezt nem tisztázzuk magunkban, a lehetőségek kikerülnek bennünket.
A céljainkért magunknak kell dolgoznunk. Mások aligha segíthetnek, pláne ha mi magunk sem vagyunk tisztában azzal, milyen segítségre van szükségünk. A nehézségek legyőzőséhez a célok tökéletes ismeretére és kemény elhatározásra van szükségünk. A kudarcok feldolgozását is a célok jelentette motiváció segíti leghatékonyabban.

Erősen kell hinnünk abban, amit el szeretnénk érni. Anélkül az üzleti életben csak kifacsart citromok vagy megsavanyodott uborkák lehetünk.

Forrás:motivator.ma

Neked megvan már a célod ?Szeretnél tenni érte ?Mutatok egy lehetőséget>>>>Kattints ide!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit tartalmaz az automatában található kávé?

  Tudtad, hogy mit tartalmaz az automatában található instant kávé?   Olcsó mérget iszunk naponta? A minap kezembe került egy cikk.Ha e...