2014. május 19., hétfő

Tervezés az Üzletedben

Esténként vagy pakolászás,főzés közben webkonferencia anyagokat szoktam hallgatni. Nagyon motiválóak ezek az előadások. Ugyanis fontosnak tartom, hogy ebben az üzletben folyamatosan tanuljunk, képezzük magunkat.
Tervezzük meg a dolgainkat,mikor mit fogunk csinálni, mert csak így tudunk haladni így érjük el a kitűzött céljainkat. Az egyik ilyen előadást hallgatva nagyon sok hasznos információt hallottam és tanultam meg.

Tervezd meg a sikered!”

Először egy idézetet szeretnék megosztani veletek:

Ha van egy álmod ,akkor ne hagyd ,hogy azt mások elvegyék tőled”.....Christopher Gardner

Az én álmom az, hogy legyen egy saját, jól működő vállalkozásom, ahol én irányítok, én osztom be az időmet.

Viszont ezt is meg kell tervezni ,hogyan indulok el ,építem fel az üzletemet. Mit kell tennem ezért naponta ,havonta,hogy megvalósuljon. Nagyon fontos szerintem, hogy legyen határidő, mert különben a halogatás csapdájába esünk.
Sajnos sokszor én is így jártam,mindig csak halogattam halogattam bizonyos dolgokat,hozzájöttek új dolgok ,elintézni valók és a végén egy nagy káosz lett. Azt sem tudtam néha mibe fogjak.
Lépésről lépésre kell tervezni és a tervezés után meg is valósítani,cselekedni. Érdemes erre időt szánni, jól átgondolni és leírni!
Véleményem szerint, ha leírjuk annak súlya van, hamarabb elvégezzük. Én legalábbis így vagyok vele. Olyan jó érzés a napi elvégzendő feladatokból kipipálni, kihúzni, ha valami kész van.
Azért is jó,ha leírom a teendőket,mert így nem felejtem el. A két gyerek mellett nálam nagyon bevált,hogy mindent leírok ,megtervezem a napi feladatokat ,mert a háztartás ,gyereknevelés mellett nehéz - legalábbis nekem - mindenre összpontosítani,fejben tartani. De biztos vannak „szuperanyuk” ,akiknek ez tervezés nélkül is sikerül.

Nincs időm -mondják sokan -, és ezért nem vágnak bele új dolgokba, üzletekbe.

Ezt én is nagyon sokszor mondtam, de amióta csatlakoztam a DXN-hez és elindítottam az online vállalkozásomat, látom van értelme és jól érzem magam az üzletbe, van időm ezzel foglalkozni.

Mert arra van időd amire szeretnéd, hogy legyen!

Ha tényleg nincs időd, szakíts magadnak, tervezd meg!

Néhány ötlet amelyeken  lehet változtatni:

tévénézés helyett, tanulni, vagy blogot írni
facebookozás helyett fontosabb dolgokkal vagy az üzlettel foglalkozni
főzés, takarítás közben webkonferenciát, oktató anyagokat hallgatni

A lényeg tehát megtervezni, leírni, megvalósítani!

ÁLMODD MEG!
TEGYÉL ÉRTE és TERVEZD MEG!
VÁLTSD VALÓRA!


Köszönöm, hogy elolvastad!

Ha ezek után szeretnél még többet megtudni az üzleti lehetőségről az alábbi linken tájékozódhatsz: http://kavemania.dxn.hu/uzleti_lehetosegNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit tartalmaz az automatában található kávé?

  Tudtad, hogy mit tartalmaz az automatában található instant kávé?   Olcsó mérget iszunk naponta? A minap kezembe került egy cikk.Ha e...